Laddar

Ystadtjejerna säljer armband till förmån för hemlösa katter

Som ett skolprojekt har fyra tjejer på Ystad gymnasium valt att bidra till ett viktigt arbete - hjälpen av hemlösa katter i nöd.

delningar

Matilda Lindström, Michelle Delfs, Terese Jensen och Emelie Nyhlén läser alla naturbruk på Ystad gymnasium. Som en kurs i entreprenörskap valde de att tillverka armband som de sedan skulle sälja både fysiskt och över nätet.

Pengarna som tjejerna får in ska gå till KKS, Kattkommando Syd, vilket är en organisation som hjälper hemlösa katter i nöd.

– Jag blev runtkastad mellan olika grupper och visste inte vad jag ville göra. Michelle kom på att vi skulle göra armband till KKS, berättar Matilda.

– Vi såg på Facebook att de behövde pengar, egentligen behöver alla kattorganisationer det. Jag hade ingen aning om att de fanns innan men tyckte de lät jättebra, fortsätter hon.

Arbetet inleddes i oktober förra året och efter lite tid kunde de på söndagen börja sälja armband med texten ”Nine Lives” och “Save Cats”, i olika storlekar.

– Det känns jättebra, vi har redan sålt slut på dem. Vi hade inte jättemånga från början för vi trodde inte att så många ville hjälpa till. Nu har vi har beställt nya grejer som förhoppningsvis kommer innan helgen, säger Matilda.

KKS jobbar både med katter som söker hem och med försvunna katter med devisen att en katt har rätt till sitt eget liv och att avlivning av friska djur aldrig är ett alternativ.

De gör ett jätteviktigt arbete. Det är ett stort problem med folk som inte kastrerar sina katter, det blir många oönskade kullar då, säger Matilda.

Relaterade artiklar

LISTA: Här är hålltiderna för årets studenter

Idag är det dags för hundratals elever att med höga glädjetjut springa ut från gymnasiet för sista gången. Här är hålltiderna du ska hålla ordning på om du inte vill missa höjdpunkterna.