Laddar

Ystadsspelaren ordnar EM-event för Ystadsborna

Sverige förlorade igår mot Norge, men gick ändå vidare till semifinal i handbolls EM. Hallbäck-event ser till så att Ystadsborna kan samlas och heja fram Sverige till final.

delningar

I går spelade Sverige mot Norge i sista mellangrupps-matchen, där Sverige fick se sig besegrade av norrmännen med 28-25. Men tack vare att Frankrike slog Kroatien, gick Sverige vidare till semifinal. Motståndarna? Ännu ett nordiskt lag i form av Danmark.

Nu vill Anton Hallbäck, handbollspelare i Ystads IF, via sitt sidoföretag ”Hallbäck-Event”, engagera Ystadsborna i EM. Därför arrangerar han så att man kan komma till Chill i Ystad och kolla handboll under hela fredagskvällen.

Först möter Frankrike Spanien klockan 18.15, sedan ställs Sverige mot Danmark klockan 20.30.

– Det blir som ett litet event, med handbollshäng och quiz, säger Anton Hallbäck, högersexan och mittnian i Ystads IF.

Han tycker att Sverige gjorde en ”sisådär” prestation igår mot Norge.

– Men det är ju coolt att de har tagit sig till semifinal, det betyder ju att de har vunnit rätt matcher, säger Anton.

Under Ystads IF:s uppehåll från Handbollsligan har de laddat upp med ett träningsläger i Split, Kroatien, för att följa Sverige under EM.

– Det var ett jättebra träningsläger, det var mäktigt att se dem. Uppehållet har känts jättebra, det enda som har saknats är att vi skulle spelat mot IFK Ystad i tisdags, det var lite synd att det inte blev av. Det är ju alltid bra att få en genomkörare.

 

Relaterade artiklar