Laddar

Ystadspolisen varnar för bedragare: ”Avskyvärda brott”

Polisen i Ystad varnar för olika typer av åldringsbrott. Ett nytt tillvägagångssätt är att man utger sig för att vara tv-reperatörer för att på så vis komma in i de äldres bostäder.

delningar

I ett Facebookinlägg på Polisen Österlens sida uppmanar Mikael Svensson, lokalpolisområde Ystad, alla att sprida kunskapen om åldringsbrotten för att tillsammans höja vaksamheten.

”De personer som ägnar sig åt att bedra och stjäla från äldre människor är alltid förslagna och har tidigare använt olika sätt att lura sig in hos intet ont anande människor. Ofta har de klätt sig i hantverkarkläder och ska kolla vattentrycket eller åtgärda ett påstått läckage. De har utgett sig för att vara från hemtjänsten eller sjukvårdspersonal som ska ta prover. Allt detta medan en kumpan smyger sig in i den äldres bostad och stjäl värdesaker. Dessa avskyvärda brott kallas för åldringsbrott”, lyder inlägget bland annat.

Nytt tillvägagångssätt hos dessa gärningsmän är att utge sig för att komma från en firma som ska åtgärda tv-kanaler eller tv-apparaten. Ibland har dessa besök föregåtts av ett telefonsamtal där man beställt tid”

”När det gäller Dina äldre anhöriga eller om Du har en äldre person som granne, sprid denna kunskap och tillvägagångssätt för att försvåra för gärningsmännen att komma in för att stjäla från de äldre. Du som är utsatt för besök har alltid möjlighet att stänga dörren och kontrollera med hyresvärden om liknande verksamhet ska pågå.”

Inlägget i sin helhet kan läsa på polisens Facebook.

Relaterade artiklar