Laddar

Ystadspågen släpper ny singel: ”Kallar den en diss mot mig själv”

Singelsläpp betyder releasefest, speciellt när artisten verkligen tror på sin låt. "Jag tror att den här låten kommer sätta mitt sound", säger Ystads egen Christoffer Zaar.

delningar

Lördagen den 30 september bjuder Ystadspågen Christoffer Zaar och band in till Jawa & Bar för att fira artistens nya singelsläpp ”Vad Hände?”. Det utlovas då feststämning, livemusik och en hel del kramar.

– Det känns framför allt kul att testa på ett nytt ställe i stan, vi har tidigare kört en del hos Mortens. Det är modernt, fräscht och med nytt folk. Det känns bra, säger den talangfulle artisten.

Den nya singeln beskriver Christoffer som en delvis självbiografisk, skånsk poplåt med mycket humor.

– Jag hoppas att lyssnarna kan relatera till den, det kan man nog vare sig man vill eller inte. Det är mycket fokus på humor i vardagliga situationer, jag är sjukt ärlig i den. Jag skulle kalla den en diss mot mig själv, säger han och fortsätter:

– Jag tror att den här låten kommer sätta mitt sound, jag har ändå väntat på att spela in den i 1,5 år.

Målet med Christoffers musik är inte att att bli känd, berättar han.

– Det jag vill göra är att skriva bra låtar. Tycker lyssnaren om det är det ett stort plus för mig men det är aldrig ett mål att det ska bli superbra respons på allting.

Under releasefesten på Jawa & Bar kommer Christoffer, tillsammans med bandet, spela samtliga av hans låtar. Han jobbar på flera nya och så småningom kan en hel skiva komma att släppas.

– Vi får se, kanske en EP i så fall. Jag vill gärna jobba med singlar framöver. En annan låt heter ”Dumt”, den skulle jag äntligen släppa samtidigt som ”Vad hände?” men det tar alltid längre tid än man tror i studion, det är en lång process.

Christoffer är dock nöjd över att singlarna inte släpps tillsammans, som han först hade tänkt. Han menar att låtarna skiljer sig en hel del.

– Jag tror att de är lika starka men det är bättre att ta den här först. Jag tror ändå på låten och tycker att den är bra. Det är inte ofta jag kan säga så om mitt eget med den här stoltheten, säger han.

– Den är faktiskt inspelad på begäran. Efter att vi kört den live ett par gånger så var det många personer som sa att jag måste spela in den innan jag gör något annat. Då är det bara att lyssna.

”Vad hände?” kommer att släppas på Spotify den 29 september, en dag innan releasefesten på Jawa & Bar.

Relaterade artiklar