Ystadsborna får höjda parkeringsavgifter

Hyran för parkeringsplatser ska höjas. - Foto: Mostphotos

Ska sedan höjas gradvis under fyra år.

delningar

Från och med första januari nästa år införs ny hyra för p-platser och garageplatser. De kommer sedan att höjas stegvis under en period på fyra år för att till sist nå en enhetlig nivå i hela Ystad från och med första januari år 2022.

De som redan idag hyr parkeringsplats av Ystads kommun kommer att få sin hyra höjd med mellan 15 och 65 kronor i månaden för en p-plats och mellan 75 och 110 kronor i månaden för en garageplats.

När höjningen är helt genomförd år 2022 kommer hyran ligga på 450 kronor per månad för en p-plats och 700 kronor per månad för en garageplats. Från och med första januari 2023 kommer hyresnivån sedan att regleras efter konsumentprisindex.

FAKTA

FAKTA: Vad är konsumentprisindex?

Konsumentprisindex (KPI) visar hur konsumentpriserna i genomsnitt utvecklar sig för de varor och tjänster som hushållen konsumerar. Varje månad samlar SCB in ca 54 000 priser från ca 1 500 uppgiftslämnare, varav ca 36 000 priser från 50 uppgiftlämnare utgör kassaregisterdata från daglig­ varuhandeln. Uppgifterna används för beräkningar av indextal och redovisas för de tolv huvudgrupper som visas i bilden. Indextal redovisas även för en rad undergrupper, t.ex. Kött, Fisk, El m. . De priser som mäts är de som konsumenterna faktiskt betalar, dvs. inklusive moms och andra skatter.

Källa: Statistiska centralbyrån

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar