Laddar

Ystads IF värvar från krislaget

Lukas Sandell ut – Jakob Nygren in.

delningar

I går stod det klart att stortalangen Lukas Sandell lämnar Ystads IF.

Redan dagen efter presenterades högernians ersättare. Och det blir ett nygammalt ansikte.

HIF Karlskronas Jakob Nygren, 25, – som tidigare spelat i Ystads IF – byter den gula tröjan mot den vita tröjan efter säsongen.

– Efter att Lukas Sandell bestämt sig för att gå vidare i sin karriär så är jag väldigt glad över att vi hittade en lösning med Jakob Nygren så snabbt. Vi vet alla vad Jakob går för och han kommer att falla in i laget på ett ypperligt sätt, säger YIF:s sportchef Marcus Lindgren i ett pressmeddelande.

Jakob Nygren lämnade Ystads IF efter säsongen 2014/15 – men kommer nu alltså tillbaka till klubben där han fick sitt genombrott.

–  Efter tre säsonger i Karlskrona så har jag bestämt mig för att komma hem till Ystad och återigen få representera klubben som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har haft några lärorika säsonger sedan jag lämnade YIF och känner att jag kommer tillbaka som en bättre spelare som kan bidra stort till visionen som finns att ta ett SM-guld. Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan om att komma tillbaka och åter få spela i den vita tröjan, säger Jakob Nygren.

Nygrens nuvarande klubb, HIF Karlskrona, ligger hopplöst sist i handbollsligan. För några veckor sedan tog YIF-profilen Sebastian Sefert över laget i ett försök att rädda kontraktet.

Relaterade artiklar