Laddar

Ystads frälsare: ”Det är ändå seriens bästa lag vi möter”

Skyttekungen stal poäng av guldlaget – men var ändå besviken.

delningar

29–29 mot IFK Kristianstad i Ystad Arena.

Då var det blandade känslor för Ystads IF:s skyttekung Hampus Andersson efter slutsignalen.

– Som matchbilden såg ut när det var fyra minuter kvar så tycker jag att vi var förtjänta av två poäng. Så jag är ändå rätt besviken nu, säger Hampus Andersson.

– Samtidigt är det ändå seriens bästa lag vi möter. Det visar all statistik. Och då kanske man ändå ska vara relativt glad över ett poäng – även fast man är vinnarskalle så in i bomben och vill ha båda de där poängen, säger Andersson.

Hampus Andersson hade egen målshow i matchen och stod för åtta fullträffar. Sex av dem kom i den första halvleken.

– Det gick helt okej där, säger han.

Och med 13 sekunder kvar på klockan så var det han som satte kvitteringsmålet till 29–29 från sitt favoritläge ute på kanten.

– Den gick in. Det var egentligen ingenting uttalat. Jag hade inte riktigt koll på klockan, så jag bara tog läget. Bra analys va?, säger Hampus Andersson och skrattar.

– Nä, men hjärnan stänger av lite i det läget när man är kantspelare.

 

Hampus Andersson är hela ligans skyttekung. Och åtta mål i första matchen efter uppehållet – mot mästarlaget IFK Kristianstad – är inget dåligt sätt att starta om i serien.

– Det känns bra. Det är väldigt, väldigt roligt att spela handboll just nu, säger Hampus Andersson.

Siktet är inställt på en topp fyra-placering i grundserien.

– Det sticker vi inte under stolen med. Det siktar vi stenhårt på – allt annat är vi missnöjda med, säger Ystads IF:s skyttekung.

 

 

Handbollsligan Ystads IF–IFK Kristianstad 29–29 (15–14) Målen, Ystads IF: Hampus Andersson 8, Kim Andersson 8, Anton Hallbäck 3, Jonathan Svensson 3, Eric Forssell Schevert 3, Carl Löfström, Ludvig Hallbäck, Alexander Borgstedt, Linus Andersson. Publik: 1847 åskådare.

Relaterade artiklar