Laddar

Ystad – Sveriges vackraste stad?

"Det är lätt att tro att du hamnat vid medelhavet", skriver omröstningens arrangör Arkitektupproret om Ystad på sin hemsida.

delningar

Det är nätverket Arkitekturupproret som arrangerar omröstningen. De utgår från mottot ”det finns alternativ till fyrkantiga lådor”.

I nuläget är det Visby som toppar med med över 369 röster, Lund intar andraplatsen med 206 röster.

”Stockholm får inte vara med denna gång då huvudstaden alltid vinner denna typ av tävlingar. Rösta på våra tillagda alternativ eller lägg till egna. Om någon trots allt ändå röstar på Stockholm lägger vi i stället poängen till stackars Hässleholm som inte lär få många röster i denna tävling”, skriver man på Facebooksidan.

Karlskrona innehar tredjeplatsen men på fjärde plats finner man Ystad med 117 röster. Därmed har man goda möjligheter att bli framröstad som Sveriges vackraste stad.

Men för att det ska bli verklighet krävs att fler visar sin uppskattning för staden i tävlingen som pågår till den 2 juli 2017.

”Ystad brukar tillsammans med Visby och Vadstena benämnas som de tre svenska städerna som klarade rivningshysterin under 1960-talet allra bäst. Den pittoreska stadskärnan sägs ha fler än 300 bevarade korsvirkeshus. Besöker du den långa sandstranden under sommaren är det lätt att tro att du har hamnat vid medelhavet”, skriver Arkitektupproret bland annat på sin hemsida.

 

Relaterade artiklar