Laddar

Ystad på väg mot padelhall: ”Känns jäkligt bra”

Sporten är en av världens mest växande och intresset för de få utomhusbanor som finns i Ystad är enormt. Därför har Björn Johansson i flera år försökt få till en ny inomhushall. "Vi hoppas att vi ska komma igång i höst", säger han nu när han är närmare målet än någonsin.

delningar

Padel, som kan beskrivas som en blandning av tennis och squash, är en av världens snabbast växande sporter med cirka 14 miljoner utövare världen över.

Björn Johansson kom i kontakt med sporten för fyra år sedan på Mallorca. Han tyckte att det var ”jäkligt kul” och har sedan dess försökt få upp Ystads ögon för padel.

– I dagarna blev klubben medlem i Svenska padelförbundet och vi ska nu öppna upp för medlemmar, säger Björn som både är ordförande och grundare av Ystad Padel Club.

– Detta ger medlemmarna en möjlighet att få spela sanktionerade tävlingar och förhoppningsvis börja samla på rankingpoäng, fortsätter han.

Björn främsta mål de senaste åren har varit att öppna en inomhusarena för sporten och har nu kommit en bra bit på vägen.

– Vi har nu bildat en projektgrupp tillsammans med Ystad Tennisklubb som ska leda till att vi ska få till en tillbyggnad av klubbens hall med minst två inomhusbanor, säger han och fortsätter:

– De har tagit fram första ritningarna och jag tror på det väldigt mycket. Det känns jäkligt bra, vi hoppas att vi ska komma igång i höst.

I dag finns en utomhusbana vid Ystad Saltsjöbad som enligt Björn alltid är fullbokade. Han tror därför att klubben nu kommer att få många nya medlemmar.

Att padel har blivit så populärt beror på ett flertal faktorer, menar han.

– Det är en social sport som många tycker är väldigt rolig. Det är ganska lätt att få igång spel och många kan utöva den. Bland kvinnorna i Spanien är det efter fotbollen landets största sport, säger Björn.

Ystad tennisklubbs klubbmästerskap i padel hålls den 18 till 20 augusti vid Ystad Saltsjöbad.

Relaterade artiklar