Laddar

Ystad får en ny tjejjour: ”Vi behövs i samhället”

Tack vare stöd från socialstyrelsen kommer en ny tjejjour att öppnas i Ystad.

delningar

Ystad kommer att för första gången få en tjejjour i kommunen. Det är Freezonen i Sydöstra Skåne som nu har beviljats pengar från socialstyrelsen för att starta upp en ny tjejjour för Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Skurup och Tomelilla. Föreningen har tidigare haft en kvinnojour men kan nu alltså bredda sitt arbete.

– Som tjej i dag känner man sig ofta ensam, då vill vi erbjuda någon att tala med om såväl stora som små problem. Det kan handla om allt från relationer till kroppen, säger projektledaren Nellie Björklund och forsätter.

– Det finns ett behov av tjejjourerna runt om i landet. Jag har själv mött unga tjejer som jag ser har ett behov att prata med någon. Att då kunna höra av sig anonymt till någon känns tryggare. Här blir man alltid trodd och lyssnad på, så är det tyvärr inte alltid annars.

Även om den nya jouren främst riktar in sig på tjejer är även killar och transpersoner mer än välkomna att ringa. Jouren öppnar i november och föreningen söker nu efter lokala tjejer och unga kvinnor som vill arbeta i jouren.

– Vi söker nu volontärer som vill hjälpa och prata med ungdomarna. Förhoppningen är att många vill hjälpa till.

 

Relaterade artiklar