Viktiga tips till dig som ska köpa hus

Att köpa ett hus är ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta i ditt liv. Från läge, till budget, till bolåneräntor – det finns så många saker att ta hänsyn till innan du fattar detta beslut.

Men oroa dig inte! Det här blogginlägget är här för att hjälpa dig med några tips och tricks som gör processen mer hanterbar.

Gå på många visningar

En av de bästa sakerna du kan göra när du köper ett hus är att gå på många visningar. På så sätt får du en bra uppfattning om vad som finns tillgängligt på marknaden och vad du gillar eller inte gillar.

Det kommer också att hjälpa dig att få en uppfattning om vilka typer av hus du kan köpa med den budget som du har.

Fundera på var du vill bo

En annan sak du bör tänka på är var du vill bo. Vill du bo i en stad, i förorten eller varför inte på landet? Tänk på saker som pendlingstid, kollektivtrafik och bekvämligheter när du fattar ditt beslut.

Är det viktigt för dig att du ska bo nära butiker, restauranger och andra bekvämligheter? Isåfall är det bästa alternativet för dig att köpa ett hus mer centralt nära en stad.

Få ordning på din ekonomi

Innan du börjar titta på hus är det viktigt att få ordning på din ekonomi. Det innebär att du måste få ett lånelöfte och ha en uppfattning om vad du har råd med. På så sätt undviker du att få problem rent ekonomiskt när du väl hittar ditt drömboende men inser att du inte har råd med det.

Vad krävs för att få ett bolån beviljat? Ja, det finns faktiskt flera olika kriterier som du måste uppfylla, men först och främst måste du ha en stabil inkomst. Det finns dock även andra kriterier såsom: att du minst måste vara 18 år gammal, inga aktiva ärenden hos Kronofogden, och vara svensk medborgare.

Lämna en kommentar