Vanliga frågor om att lämna in bilen på verkstaden

När du behöver lämna in din bil på verkstad kan det uppstå många frågor. Vilken verkstad ska du välja? Hur mycket kostar det? Vad händer med bilen under reparationen? 

Såklart beror det exakta svaren på alla dessa frågor på vilken verkstad som du lämnar in bilen hos. Med det sagt finns det ett par olika frågor och svar som i regel är desamma oavsett vilken verkstad som du väljer.

Vi på 24Ystad har tagit en titt på nätet och sammanställt de vanligaste frågorna och svaren som brukar dyka upp i samband med att svenskar ska lämna in sin bil på verkstad. Detta förhoppningsvis för att göra det enklare för dig som kund att veta vad du kan förvänta dig när det nästa gång är dags att lämna in bilen till din verkstaden.

Vilken verkstad ska man välja? 

Det finns olika alternativ för detta, och allt handlar i slutändan om vad som passar dig som bilägare bäst. Beroende vilket bilmärke du har finns det vissa auktoriserade bilmekaniker som är bättre lämpade än andra. 

Andra faktorer som kan vara relevanta är hur nära verkstaden är, vilket pris de erbjuder och om du har tidigare erfarenhet av att ha anlitat en verkstads tjänster tidigare. Om du är osäker på vilken verkstad som passar dig och din bil bäst så finns det flera olika sätt att ta reda på detta. 

En god idé för dig som t.ex. letar efter bilverkstad ystad är att kolla runt lite på nätet för att exempelvis få en uppfattning om vad tidigare kunder tycker eller ta del av recensioner av verkstäder på olika webbplatser. Då ökar du sannolikheten att allt blir så bra som möjligt.

Vad händer om man måste lämna in bilen under än längre tid?

Om problemen med din bil inte går att repareras under en dag så behöver du aldrig oroa dig över att du ska gå billös under tiden som bilen repareras hos bilmekanikern. Majoriteten av alla verkstäder erbjuder nämligen möjligheten för deras kunder att använda lånebilar under tiden som deras egna bilar är på verkstaden.

Detta brukar i regel komma med en liten avgift, men i slutändan är det ett mycket smidigt alternativ för den som inte har möjlighet att vara utan bil under tiden som deras egen bil är på verkstaden.

Vad kostar det att lämna in bilen på verkstad?

Priset för en bilreparation kan variera mycket, och beror bland annat på vilket problem som bilen har, samt hos vilken bilmekaniker du lämnar in bilen hos. 

Efter att ha gjort lite efterforskning kan vi dock se att timpriset för att lämna in bilar för reparation hos verkstäder brukar ligga mellan 400 – 1 300 kronor.

Kan man komma överens om ett fast pris?

Ja, detta är faktiskt i vissa fall möjligt.

Detta beror dock såklart på om du redan vet vad problemet med bilen är, och isåfall är det bara att be bilmekanikern om ett pris i samband med att du ska lämna in bilen – och se om de kan erbjuda ett fast pris eller inte.

Lämna en kommentar