Laddar

Utan sommarjobb? Än finns chansen

Kommunen erbjuder mest praktiskt arbete som sommarjobb. - Foto: Mostphotos

Nu är årets sommarjobb hos kommunen tillsatta. Men än rör det på sig, så hoppet är inte ute för de som fortfarande står som reserv.

delningar

– Vi får in återbud och fyller på med nya ungdomar varje dag, säger Cecilia Fahlborg, arbetsmarknadshandläggarearbetsmarknadsenhetenYstad kommun.

Totalt har kommunen fått in 300 ansökningar från ungdomar i åldrarna 16-19 år och enligt Cecilia Fahlborg är det en liten minskning jämfört med tidigare år, men det ser hon bara som positivt.

– Jag kan inte mer än gissa varför det är så, men det är fortfarande högkonjuktur och det finns många sommarjobb ute på den öppna arbetsmarknaden och jag tycker det är bra att man tar jobb som inte är inom kommunen. I första hand är det bra att få ett jobb på den privata marknaden för då kan du få in en fot på ett helt annat vis, säger hon.

Bland ungdomarna i 16- och 17-årsåldern är det många som får plats inom barnomsorgen, men även ställen som arenan, biblioteket och klostret behöver stöd under sommaren.

– Det är mest praktiskt arbete, säger Cecilia Fahlborg

För de som är 18 och 19 år ligger många av tjänsterna inom vården.

– De behöver jättemycket folk på sommaren. Sommarjobbarna får inte jobba lika mycket som en vikarie, men de är ändå en stor hjälp, säger Cecilia Fahlborg.

Relaterade artiklar