Laddar

Upplev en blå jul med Christoffer Zaar

Två föreställningar under en och samma dag på Scalabiografen.

delningar

För tredje året i rad spelar Christoffer Zaar och bandet Ladies in blue en julkonsert, ”Blue Christmas”, på Scalabiografen i Ystad.

– Det börjar bli en tradition nu, det har varit mycket prat om detta och de senaste åren har det varit fullsatt när vi har kört. Det är något unikt den här kvällen, säger Christoffer Zaar, när vi träffas på Mortens café i Ystad.

Det märks att Christoffer, som är från Ystad, är omtyckt. Var och varannan person tjoar på honom och önskar honom lyckat till. ”Jag hörde din låt på radion häromdagen”, säger en kvinna till honom. Han har många bollar i luften, och just nu spelas alltså hans nyaste singel ”Va hände?” på Sveriges Radios musiklistor. Vad som är nytt med årets julkonsert är att Christoffer Zaar och bandet kommer att spela två konserter under en och samma dag.

– Det är en chansning att ha två tider för konserter i Ystad, men vi hoppas folket förstår vad det handlar om. Det här är allt annat än en vanlig julkonsert, säger Christoffer.

Det blir en blandning av egenskrivna låtar, till klassiska jullåtar. Något för alla, som Christoffer uttrycker det.

– Vi testar att ha en dagskonsert klockan 15:00 och en kvällskonsert klockan 19:00. Jag tror det blir perfekt att ha en föreställning på dagen, det är lite annorlunda, men man kanske kan pausa i allt julstök och komma till oss.

Christoffer avslöjar att årets julkonsert kommer bland annat innehålla ”en rappande blå tomte”.

Vad innebär en ”blue christmas”?

– Det är lite galet och lite kaos, men samtidigt väldigt genomtänkt. Vi samarbetar väldigt bra vi som spelar ihop. Det är kul med föreställningar där man går all in och bjuder på sig själv, säger Christoffer Zaar.

Årets gästartister: Frida Green, Phix, Sveas Kapell, Eric Persson och Hasse Larsson.

 

Relaterade artiklar