Laddar

Upplagt för högoktanig bilfest: ”Ystad är alltid speciellt”

För 31:a året i rad genomför Yankee Car Club en cruising genom Ystad. Nytt för i år är att även Köpingebro får vara med i festligheterna.

delningar

I fjol firade Ystads Yankee Car Clubs cruising 30 år. Trots det råder det ingen medelålderskris bland motorfantasterna. Den 13 maj kommer den 31:a cruisingen att köras som vanligt.

Precis som i fjol kommer banan att köras från Tomelilla och sedan in till Ystad där de kör på Kristianstadsvägen, Kyrkogårdsgatan, Karl den XII:s gata, Sjömansgatan, Österleden och Fridhemsgatan. Men det finns några nyheter för besökarna i år.

– Mellan klockan 10-13 kommer vi att köra några bilar inne i Ystad för att samla in pengar till Barncancerfonden. Det gör vi i samarbete med klubben High Riders MC, som har haft liknande arrangemang tidigare. Det är ett bra initiativ som vi hoppade på direkt, säger Jan Olsson på Yankee Car Club Ystad, som arrangerar eventet.

En annan nyhet är att bilarna kommer att dela på sig vid Högestad där vissa bilar fortsätter rakt mot Ystad och andra tar en omväg via bland annat Köpingebro.

– Det har varit en stor efterfrågan att vi ska komma via Köpingebro, men tidigare har vi nekats av polisen. Men det är andra poliser i år så det gick att lösa, vilket blir väldigt roligt.

Vad är det som är så speciellt med cruisingen i Ystad? – Det är det stora bilintresset och gemenskapen. Hela Ystad blir fullt. Vi åker runt på många event men Ystad är alltid speciellt. Det är 800 bilar på gatorna. Jag vet inte vad som drar mer folk än det i den här stan.

Träffen börjar från Tomelilla klockan 13 och pågår fram till cirka 18:00 när bilarna påbörjar färden mot Ystad.