Laddar

TV: Många fastnar i Löderups egna labyrint

172 höbalar skapar en labyrint i lilla Löderup. När 24Ystads reporter testade gick han fel hela fem gånger. "Det är bara en person som gått helt rätt väg direkt" säger Barbro Hemer som är en av skaparna.

delningar

På vägen mellan Kåseberga och Löderup finns en ovanlig syn. Cirka hundra meter in på en grusväg finns en labyrint uppbyggd av Magnus Nordenhake och Barbro Hemer. Labyrinten är både ett konstverk och en kul grej för att locka besökarna till Löderup.

– Du kan få testa den om du vill. Jag har försökt göra den så klurig som möjlig, säger Magnus Nordenhake som har sått för designern.

När 24Ystads reporter testar går han vilse inte mindre än fem gånger innan han till slut hittar ut. Den är med andra ord en ambitiöst projekt som har byggts upp.

– Det är totalt 172 höbalar och det väger totalt 86 ton. Det är många timmars jobb bakom det här, men samtidigt väldigt roligt. Vi vill gärna göra fler installationer i framtiden, säger Barbro Hemer.

Tanken är att labyrinten ska stå öppen till oktober innan halmen behövs av jordbrukarna på Peppinge Produkter.

Besökarna är välkomna att testa om de klarar sig ut, men man ska vara beredd på att den är klurig.

Det är bara en person som gått helt rätt väg direkt. Men det var en av de första, så då blev jag lite orolig. Det är ju roligare om man fastnar lite istället, säger Barbro Hemer.