Laddar

TV: Kolla in Ted Eriksson på Guldbaggegalan

Ystadspolisen fick dela ut pris till Årets Klipp, samma dag som rättegången inleddes mot den misstänkte knivmannen som huggit honom i nacken förra sommaren.

delningar

I måndags avgjordes Guldbaggegalan, när 2017 års film skulle premieras.

Ted Eriksson från Ystad var på plats för att dela ut priset till Årets klipp.

– Måndagen är en dag jag aldrig kommer glömma av två olika anledningar. Det var en extrem dag på många sätt, säger Ted Eriksson.

”Att stå här på scenen inför alla er fantastiska människor som är förebilder för så många är otroligt hedrande för mig. Det känns tryggt att så många kollegor är här och backar mig: Martin Beck, Irene Huss, Maria Wern, Johan Falk och så klart min gode vän och min Ystadkollega Kurt Wallander”, sa Ted Eriksson under prisceremonin och syftade på kända poliser som medverkat i svenska produktioner.

– Jag skrev manuset själv och det uppskattades av många, både kollegor och vänner. Rolf Lassgård är ju ”orginal-Wallander”, Krister Henriksson var inte på plats, men Lassgård är en av mina många förebilder, säger Ted.

Guldbaggekvällen brukar stå för glitter och glamour. Annat var det tidigare på dagen för Ted, när han fick vittna i rätten om den händelse han var med om i somras, när han blev nedstucken på öppen gata i Stockholm. Ted berättade för 24ystad hur han kände med rättegången och hur han mår nu. Läs mer om det här.