Laddar

Trummisen i Ystadsbandet kan prisas – som årets bästa musiker

Perikles grundades i Ystad redan 1974 och har rönt stora framgångar under åren. 2008 anslöt trummisen Joachim Sehlin som nu är nominerad till Guldklaven 2017 – som årets musiker.

delningar

Med ”Var ska vi sova i natt?” blev bandet en del av den svenska folksjälen och har sedan dess turnerat i Sverige i allmänhet och i Skåne i synnerhet. Den 29 juli kommer Perikles pågar åter spela i Ystad på Surbrunnsparkens Crazy party.

Bandet kan då spela med årets musiker på trummor. Joachim Sehlin är nämligen nominerad till priset Guldklaven i kategorin årets musiker, som avgörs den 16 juli då galan direktsänds i Sveriges radio.

Förutom Sehlin är även Mikael Strömqvist från Donnez och Anders Tegnér från Larz-Kristerz nominerade till priset årets musiker.

I kategorin årets dansband är Casanovas, Donnez och Lasse Stefanz nominerade. Schlagerstjärnan Linda Bengtzing kommer leda galan, som är en del av dansbandsveckan i Malung.

Det var omöjligt att säga nej till det uppdraget. Det ska bli så himla roligt att få programleda Guldklavengalan. Särskilt med tanke på mina rötter. Min pappa har varit dansbandsmusiker och mamma har älskat att dansa”, säger Bengtzing i ett pressmeddelande.

 

Relaterade artiklar