Laddar

Transporterade ut stulna fordon ur landet

Tre män är misstänkta för häleri, grovt brott, vid Ystads tingsrätt. Männen ska ha försökt transportera stulna fordon till Polen via Ystad och Trelleborg.

delningar

Brotten ska ha begåtts vid två tillfällen under 2017 och det som sammanlänkar händelserna är en 37-årig man.

Det första brottet ska ha inträffat i mars 2017. Då rapporterades två lastbilar och en frontkåpa stulna från Gehab i Alvesta. Enligt åtalet misstänks nu 37-åringen och en 33-åring för att ha transporterat lastbilarna ned till färjeöverfarten mellan Trelleborg och Polen. Värdet för stöldgodset ska ha varit omkring 2,8 miljoner kronor.

I maj 2017 skedde tre andra fordonsstölder från olika platser i landet. En husbil stals från företaget Ocabs gårdsplan i Kalmar, en BMW stals från Carlqvists bil i Tingsryd och en Husvagn stals från Alvesta husvagn och fritid. Det totala värdet på stöldgodset uppgick till cirka 1,3 miljoner kronor.

Denna gång ska 37-åringen och en 41-åring ha stoppats vid färjeöverfarten mellan Ystad och Polen.

Vid båda tillfällena ska männen ha fått uppdraget att transportera fordonen från en tredje okänd part.

37-åringen har erkänt båda brotten i förhör. Han och 41-åringen har varit frihetsberövade sedan de stoppades i Ystad den 15 maj. 33-åringen har suttit häktad sedan den 14 juni 2017.

 

Relaterade artiklar

Så mycket ökar skåningarnas elpris

För varje år som går blir elen allt dyrare i Skåne, det visar en ny undersökning. "Vi kräver politiska åtgärder", meddelar Hyresgästföreningen.