Laddar

Talangens superpsyke – spikade igen på slutet

Måns Landgren lyfte med publiken.

delningar

När det som mest behövdes så klev han fram – Ystads IF 19-årige målvaktslöfte – Måns Landgren – och tvingade Eskilstuna Guif på fall.

I den sista minuten, när hela tillställningen avgjordes, visade Landgren prov på starkt psyke och dubbelräddade Guifs försök till kvittering – som om målvakten inte gjort något annat  än att avgöra matcher.

– Det viktigaste är att vi vinner, starkt också att vi visar att vi är starkare än de på slutet, säger Måns Landgren efter matchen.

Hur skönt är det att göra de avgörande räddningarna på slutet och det blir seger i stället för oavgjort? – Det blir en riktig kick ju. Hela arenan lyfter och det blir en helt annan moral i laget än om vi hade tappat, vi behövde de här två poängen, säger hjälten.

Är det det roligaste som finns att spela de sista minuterna i jämna matcher? – Det är skitroligt, man blir alltid lika nervös.

Jag såg att du tog dig för pannan där när Emil Hansson missade och de fick det sista läget. – Ja man tar sig för pannan, aj, aj, aj liksom men det var skoj.

I matchen stod Landgren för nio räddningar och överglänste, för dagen, kollegan Anders Persson.

– Jag fick en okej start med några frilägesräddningar och sedan när jag kom in igen var det skoj att kunna ge laget två poäng.

Relaterade artiklar