Laddar

EXTRA: Tågtrafiken stoppad under påskhelgen

På grund av ett omfattande spårarbete stoppas vissa tåg från Malmö. Bussar ersätter de inställda tågen.

delningar

På grund av ett spårarbetet mellan Malmö C och Lund C stängs tågtrafiken tillfälligt av på sträckan. Arbetet började torsdag kväll 23.00 och pågår fram till klockan 09.00 den 2 april (annandag påsk), meddelar Trafikverket och Skånetrafiken.

Arbetet sker mellan 23.00 och 09.00 och under denna tid som arbetet pågår är pågatåg och Öresundståg inställda.

– Alla tågen är då inställda. Men det finns ersättningsbussar, både vanliga och regionbusslinjer kommer att köra där, säger Mark Fenzel på Skånetrafiken.

De pågatåg som enbart går mellan Malmö Hyllie till Lund C är inställda på hela sträckan och pågatågen som kör mellan Trelleborg och Kävlinge är inställda mellan Malmö och Kävlinge.

Resten av dagen går tågen som vanligt men de resenärer som behöver ta sig mellan Lund och Malmö i påsk under natt och morgon bör kolla en extra gång hur resorna går.

– Det är viktigt att de som vill ge sig ut och ta sig till Malmö eller Lund är ute i god tid då det kan ta lite längre tid med buss än tåg, säger Mark Fenzel och fortsätter:

– Det är bra att gå in på appen eller hemsidan och kolla sin resa innan avgång så man vet var man ska gå.

Även SJ:s tåg är stoppade på nätterna klockan 23.00 till 09.00 men går som vanligt på dagtid mellan Malmö och Lund.

Det pågår också ett arbete med en kontaktledning mellan Lund C och Hässleholm C. Detta arbete börjar på lördag den 31 mars 01.20 och pågår till måndag den 2 april klockan 03.00. Under denna tid är alla tåg inställda på sträckan. Bussar ersätter inställda tåg.

– Alla tåg ställs in då och buss ersätter tågen, säger Mark Fenzel.

Relaterade artiklar