Laddar

Sverige klart för VM efter dominans i Ystad

Sverige spelade ut Makedonien i Ystad under tisdagskvällen. Nu är det svenska damlandslaget i handboll klara för VM i Tyskland.

delningar

Under tisdagskvällen förvandlades Ystad Arena till en blågul borg. Det svenska damlandslaget i handboll spelade mot Ystad i en Play-off match till VM i Tyskland.

På andra sidan planen stod Makedonien, men det blev inte mycket till motstånd för det svenska landslaget. Med sig i ryggen hade Sverige en seger med 31-20 nere i Skopje. Det innebar att Makedonien behövde göra en bragdmatch och ta in 11 mål på svenskorna.

Men de hade aldrig en chans. Svenskorna var skoningslösa i sitt anfallsspel och dominerade matchen igenom, däribland Louise Sand som gjorde nio mål.

– Det är klang och jubelföreställning för alla våra offensiva vapen. De har haft lilla julafton mot det här motståndet, säger experten Per Johansson i Kanal 5:s sändning.

Nu blickar laget framåt mot mästerskapet i Tyskland. Ett mästerskap där Sverige ska bryta den dystra VM-trenden. Nu vill man gå lång.

– Det är alltid jätteroligt att spela mästerskap. Jag hoppas att VM är ett mästerskap vi kan prestera i. Som vi spelar i dag ser det ljust ut för framtiden, säger Nathalie Hagman till Kanal 5.

Ystadpubliken visade sin kärlek till laget och bjöd på en stående ovation under de sista minuterna i matchen.

Sverige vann till slut matchen med 46-27. 

Relaterade artiklar