Laddar

Svenska fotbollsförbundet startar landslag i FIFA

Du och 3 andra har reagerat på denna nyheten

delningar

Som ett av de första länderna i världen tar Sverige fram ett landslag i TV-spelet FIFA. Bakom satsningen står Svenska Fotbollsförbundet.

Det svenska fotbollsförbundet startar nu ett inofficiellt landslag i E-sport, med inriktning på spelet FIFA 18. Målet är att öka intresset för fotboll med hjälp av digitala plattformar.

– Det svenska e-sportslandslaget i fotboll ger oss en möjlighet att via FIFA 18 testa på och lära oss om den digitala världen och skapa nya möjligheter till att representera Sverige på en internationell nivå, säger Håkan Sjöstrand som är Generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet och fortsätter.

Ivan Lapanje blir den första förbundskaptenen för E-sportlandslaget i fotboll.

– Satsningen kommer vidare ge oss möjlighet att skapa ett ännu större intresse för svensk fotboll och våra landslag bland landets unga FIFA-spelare. SvFF vill, i och med satsningen, ligga i framkant för utvecklingen av ungas fotbollsintresse på nya plattformar.

Det svenska landslaget kommer att ledas av forna världsmästaren Ivan "BorasLegend" Lapanje.

– Det känns otroligt roligt att få vara med på den här resan från start. Att lyfta FIFA till landslagsnivå känns som ett naturligt nästa steg i vad som redan varit en fantastisk utveckling för digital fotboll och e-sport de senaste åren, säger Ivan Lapanje till SvFF:s hemsida.

Skickliga FIFA-spelare runt om i landet kommer att kunna tävla om en plats i E-sportslandslaget.

Relaterade artiklar