Stort antal bilinbrott i helgen

Genrebild. Bilen på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Mostphotos

Sex fall av bilinbrott eller försök till inbrott har inträffat under helgen.

delningar

Vid 13-tiden stod en firmabil parkerad vid Sandskogens Idrottsplats i Saltsjöbaden. När ägaren kom tillbaka hade någon slagit sönder en sidoruta, fällt baksätet och rotat runt i bilen. Inget har dock konstaterats stulet.

Senare på kvällen, vid 23-tiden, utsattes en bil vid Öja krog. En ruta krossades men inget ska ha stulits.

Under söndagen var det dags igen, då två bilar drabbades på Saltsjöbadens parkering. Båda inbrotten inträffade någon gång mitt på dagen och tjuven har tagit sig in genom att krossa en ruta. Från den ena bilen saknas en ryggsäck med kläder. Ytterligare en bil drabbades i Saltsjöbaden under söndagen. Bilägarna var borta mellan klockan 12 på dagen och 20.00 på kvällen. När de kom tillbaka upptäckte de att någon slagit sönder en ruta. Det är dock oklart om något stulits.

Även en husbil drabbades i helgen. Den stod parkerad på en långtidsparkering vid Österleden. Ägarna var ute under dagen och när de kom tillbaka har någon brutit upp dörren till bostadsdelen och stulit en ryggsäck innehållandes bland annat hörlurar och kikare.

Området kring Ystad Saltsjöbad har på senare tid varit extra utsatt för bilinbrott.

– Man tycker ju att det är konstigt att det sker mitt på dagen. Jag vet att de har ansökt om tillstånd om kamerövervakning i Saltsjöbaden, vi får se vad som händer, säger Birthe Parkhagen, lokalpolis.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar