Laddar

Jim Gottfridssons hyllning till IFK Ystad

Landslagsstjärnan: "Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt"

delningar

Flensburgs stora landslagsstjärna Jim Gottfridsson, 25, blev hela turneringens MVP (mest värdefulla spelare) när Sverige tog ett bragdsilveri . EM i januari.

Den formen har Ystadssonen behållit och fick visa upp när Flensburg kom till Kristianstad Arena för att lira en historisk Champions League-åttondelsfinal på svensk mark.

– Det var oerhört inspirerande att spela här och fantastiskt kul att visa upp mig i Sverige, säger Jim Gottfridsson.

Flensburg vann matchen mot IFK Kristianstad med 22–26 och har skaffat sig ett gyllene läge inför returen i Tyskland på onsdag.

– Matchen är 60 minuter till. Så enkel är handbollen. Men vi har skaffat oss ett bra försprång, säger Jim Gottfridsson och fortsätter:

– Vi ska inte stå här och slå oss på bröstet – men jag tycker att vår rutin ska göra att vi inte ska tappa detta, säger Gottfridsson.

Precis som lagkamraten Hampus Wanne hyllade också Gottfridsson stämningen i Kristianstad Arena, som bjöd på fullsatta läktare (5178 åskådare).

– Här är fantastiskt att spela. De ska vara stolta över det som de har gjort här i Kristianstad. Det är fantastiskt.

…så pass fantastiskt att Jim Gottfridsson kan tänka sig att spela i Kristianstad flera gånger – kanske till och med på regelbunden basis.

Det är lång tid tills dess för 25-åringen, som gärna avslutar karriären i Ystad, men Gottfridsson menar att det mycket väl kan bli en avstickare till Kristianstad innan dess:

– Jag säger inte det här för att flörta, men den här kulissen… Jag ser också många av Kristianstads matcher på tv och det som de har byggt upp här är helt fantastiskt, säger han.

– Någon gång i framtiden vill jag varva ner i Ystad. Sen får man se var man är i karriären. Är jag 37 år och flyttar hem eller är jag 33 år och fortfarande vill satsa. Jag vet inte. Det ska bli Skåne i alla fall, sen om det blir Ystad, Kristianstad eller Malmö är för tidigt att säga. Det hinner hända mycket.

Hur mycket följer du handbollen i Ystad? – Mycket. Fantastiskt kul att IFK Ystad tog klivet upp igen. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Det är skitbra för klubben och nu hoppas jag att de har en tillräcklig ekonomi för att klara det med bortaresorna och så där.

Och så den eviga frågan – finns det plats för två klubbar i Ystad på högsta nivå?  Det tror jag säkert. Botten i Sverige har blivit lite sämre, så absolut tycker jag att det finns två platser. Men två klubbar i toppen blir svårare.