Laddar

Stjärnan efter jobbiga förlusten: ”Det är segt”

Ystads IF:s fina hemmasvit bröts – efter mardrömsstart.

delningar

För knappt en vecka sedan åkte Ystads IF upp till Alingsås och hämtade hem två poäng efter en ruskigt stark insats.

På annandagen var det dags för returmötet i Ystad.

Då kom det vanligtvis så hemmastarka Ystads IF inte alls upp i nivå inför hemmapubliken. Det dröjde hela åtta minuter och 30 sekunder (!) tills dess att det vitblåa laget hade gjort sitt första mål i matchen. Dessförinnan hade skyttekungen Hampus Andersson – som var hundraprocentig från straffpunkten i förra mötet – bränt två straffar.

– Vi gör piss-starter i bägge halvlekarna och det kan vi inte alls vara nöjda med, säger YIF-stjärnan Anton Hallbäck till C More.

Ystads IF fick en positiv injektion när målvaktslöftet Måns Landgren byttes in i stället för Anders Persson och stod för ett succéinhopp med tre raka räddningar, men laget lyckades aldrig komma tillbaka efter den usla starten och förlorade till sist med 23–25.

– Det är segt, säger Anton Hallbäck och fortsätter:

– Vi är inte där när matchen startar och det funkar inte mot så här bra lag. Vi åker upp dit med bra lagmoral och vinner på bortaplan – och då tycker jag att vi ska kunna vinna här hemma också. Det är vår borg och vi är starka här, säger han.

Därmed bröts Ystads IF:s fina svit på åtta raka hemmasegrar. På torsdag – om bara två dagar – väntar ett Skånederby borta mot tabelltvåan HK Malmö i den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Handbollsligan Ystads IF–Alingsås HK 23–25 (11–12) Målen, YIF: Anton Hallbäck 6, Alexander Borgstedt 4, Linus Andersson 3, Lukas Sandell 3, Jeppe Krogh Simonsen 2, Ludvig Hallbäck 2, Kim Andersson, Johan Dahlin, Jonathan Svensson.

Relaterade artiklar