Laddar

Solen gör svenskarna extra sugna på sex

Solen gör fler sugna på sex. - Foto: Mostphotos

I år kom sommaren med besked och enligt en undersökning gör solen svenskar mer sugna på sex.

delningar

Det är dejtingföretaget Match.com som har gläntat på dörren till svenska singlars sängkammare och tagit reda på deras sommarlustar. Resultatet visar att en av tre svenskar blir lite extra pirriga när solen skiner, och lika många blir det när det är dags för semester.

– Det finns få länder i världen som lever upp som Sverige gör under sommarmånaderna. Solen och semestern gör oss pirriga och flirtiga, och man borde verkligen ta till vara på det momentum som sommaren ger oss. En varm och solig sommarkväll är den absolut mest dejtingvänliga stunden på hela året, till och med statistiken bekräftar det, säger Linnéa Rinäs, marknadschef på Match.com.

Men det är inte bara solen som får det att pirra till lite extra hos svenskarna. Mer än var tredje svensk singel tycker att god mat (36 procent) och alkohol (33 procent) gör dem mer sugna på sex. Knappt var femte tycker att ett träningspass gör susen.

Enligt 38,4 procent av svenska singlar är lördagar den bästa tiden att få till det på. Det är också den dag då flest dejtar - hela varannan svensk föredrar en lördagsdejt.

Det allra bästa sexet har svenskarna när de testar något nytt tillsammans med någon de tycker om. Helst efter en middag med alkoholhaltig dryck, en solig lördagskväll under semestern.

Relaterade artiklar