Laddar

Skrek förgäves på hjälp – vårdpersonalen sov på arbetstid

Personalen på ett stödboende sov under arbetstid. Under tiden ropade en av de boende på hjälp. Sjusovarna avslöjades när cheferna gjorde en rutinkontroll.

delningar

Ett stödboende i Nybrostrand har anmälts genom Lex Sarah efter att två arbetare där sov under arbetstiden. Händelsen uppmärksammades när enhetscheferna gjorde ett oanmält besök på boenden klockan 03:15 på natten.

Vid besöket ska cheferna gått runt på äldreboendet men inte hittat nattpersonalen. Man noterar dock att en av brukarna ligger och kallar på hjälp. Man finner sedan nattpersonalen liggande sovandes i sofforna, nerbäddade med varsin filt.

Enligt anmälan ska en av cheferna påtalat att de anställda inte hör larmen när de ligger på sofforna varpå personen ska ha svarat han mannen brukar kalla ofta under nätterna.

Medarbetarna stängdes av från sitt arbete med omedelbar verkan från sitt arbete, då beteendet äventyrade säkerheten hos patienterna. Det kommer även att ske fler tillsyner på boendet för att se till att händelsen inte upprepas igen.

 

Relaterade artiklar