Skillnaderna mellan en laddstolpe och laddbox

Elbilar blir alltmer populära i takt med att människor blir mer miljömedvetna. Men ett av problemen med elbilar är att det kan ta lång tid att ladda dem. Många elbilägare har löst detta problem genom att de installerat laddningsstationer i sina hem, så att de kan ladda sina bilar hemma över natten. Detta är en riktigt en praktisk lösning, eftersom de flesta människors bilar ändå bara står parkerade hemma på natten.

När det kommer till laddning av ebilar i hemmet finns två olika alternativ som du kan välja mellan: laddstople och laddbox. I denna artikel idag kommer vi titta närmare på dessa två alternativ.

Vad är en laddstolpe?

En laddstolpe är en liten stolpe med ett eluttag för din bil. I de flesta fall ser det ut som en lyktstolpe. Till skillnad från laddningsboxen, kan laddstolpar placeras i områden utan intilliggande väggar. Laddningsstolpar placeras oftast utomhus, medan laddningsboxar kan användas både inomhus och utomhus.

Om du har en elbil men inte någon vägg tätt intill där bilen står parkerad på kvällarna rekommenderar vi att du använder en laddstolpe.

Vad är en laddbox?

En laddbox är ett litet väggmonterat eluttag där bilen kan laddas. De förses med el från vägguttag, så du behöver med andra ord ha ett vägguttag nära till hands om du ska köra på detta alternativ.

En laddningsbox är en smart, modern och diskret lösning, och de kan som sagt användas både inomhus och utomhus.

Vilket alternativ är bäst?

Laddstolpar och laddboxar är två olika sätt att ladda din elbil på, och oavsett vilket alternativ du väljer så kommer de få jobbet gjort.

Båda alternativen har sina fördelar: laddstolpar är flexibla och smarta i olika miljöer, medan laddboxar är diskreta och kan användas både inomhus och utomhus. I slutet av dagen bör ditt val av laddningsstolpe eller laddningsbox baseras på vad du behöver i din unika situation.

Lämna en kommentar