Laddar

Sjukdomskaos i Ystads IF – tvingas ställa in match

Ystads IF ställer in tisdagens match mot Eskilstuna Guif i Handbollsligan – då spelas matchen i stället.

delningar

Det råder vinterkräksjuka i Ystads IF. Enligt uppgifter till Ystads Allehanda är så pass många spelare i laget drabbade att laget tvingas ställa in morgondagens seriematch borta mot Eskilstuna Guif.

Redan på söndagen ska Ystads IF ha försökt flytta matchen.

Nu bekräftar sportchefen Marcus Lindgren att de har fått matchen flyttad.

– Det är tolv spelare i laget som är drabbade. Det började tidigt i går morse – och sen bara eskalerade det, säger Marcus Lindgren och fortsätter:

– Vi ställde in gårdagens träning och sen även dagens träning. Sen insåg vi snabbt att det inte skulle gå att hantera, med bara fem friska spelare och tre friska tränare, säger sportchefen.

Efter en dialog med förbundet och med morgondagens motståndare fick Ystads IF lov att flytta fram matchen till ett senare datum.

– Vi jobbar för samma grej, att skapa en bra liga och en bra produkt. Då hade det inte sett så bra ut om vi hade kommit med ett halvt lag och inga avbytare. Det fanns ett ömsesidigt intresse i att flytta matchen, säger Marcus Lindgren.

Uppdatering: Matchen kommer i stället att spelas på fredagen den 9 februari, alltså i slutet av den här veckan. Matchstart är satt till klockan 19.30.

Relaterade artiklar