Såhär kan du ta del av relevanta och intressanta nyheter

Vi lever i en värld i ständig förändring. Nya uppfinningar och upptäckter görs nästan varje dag, och nyheterna försöker alltid följa med i vad som händer.

Många människor upplever det idag som ganska svårt att hitta kvalitetsinformation på nätet utan att spendera timmar för att leta efter det. Så kallad fake-news florerar numera mer än någonsin, och därför är det väldigt viktigt att man är källkritisk till de nyheter som man tar del av.

Nyheter på TV

Det finns några olika sätt att få nyheter på TV. Det vanligaste sättet är att titta på de svenska nyhetsprogrammen som sänds på kanaler som SVT och TV4.

Men det finns också många internationella nyhetskanaler som kan vara av intresse för dig beroende på var du bor och vilka delar av världen du önskar att följa lite extra.

Dagstidningar

Tidningar är fortfarande ett mycket populärt sätt att få nyheter, och det finns många olika sorters tidningar att välja mellan. Om du vill ha ett internationellt perspektiv kan du läsa The Economist eller New York Times

Om du vill ha en svensk tidning är Dagens Nyheter ett bra alternativ för dig som vill ha de senaste nyheterna gällande allt från svensk politik och samhälle, till sport och kultur.

Nyhetskällor på nätet

Det finns många bra nyhetskällor på nätet att välja mellan. BBC är en bra internationell källa som täcker nyheter från hela världen. Om du letar efter svenska nyheter finns det även en hel del bra alternativ som du kan välja mellan.

Kontentan av det hela är att det finns massor av bra nyhetskanaler och nyhetskällor från runt om i världen om man bara vet var man ska kolla. Sen kan det alltid vara en bra idé att kolla om det är flera nyhetskällor som skriver om samma sak och refererar till olika källor – detta är nämligen ett bra tecken på att det som skrivs troligtvis är sant.

Lämna en kommentar