Laddar

Rockets satsar mot seriesegern: ”Ska tvåla till dem”

Nu startar den amerikanska fotbollssäsongen i Ystad igen. Stadens klubb satsar mot seger i division 1 med förstärkta offensiva vapen. "Jag tror vi kommer få se poängrikare matcher i år" säger klubbens offensiva tränare Viktor Dormvik.

delningar

På söndag inleder Ystad Rockets säsongen i den Amerikanske fotbollens division 1. Matchen mot Ekeby Greys blir det första testet för ett mer rutinerat Rockets som tog sig till slutspelet i fjol. Nu är laget inställt på att vinna division 1 och ge Kristianstad Predators en riktig match.

–  Förra året hade vi många spelare som gjorde sitt första år som seniorer. De påbörjar sitt andra nu, så vi känns starkare. Vi ska ge Kristianstad en bättre match i år. Tyvärr var vi aldrig nära dem i slutspelet, säger klubbens offensiva tränare Viktor Dormvik.

Det finns en sportslig möjlighet att nå en högre division. Men då krävs större resurser utanför planen. Målet är istället att på allvar slåss om titeln som mästare av division 1.

– Det är en stor prestige bland oss att vinna den titeln. Det är klart att vi vill tvåla till Kristianstad och Stockholmlagen. Vi har inga större ambitioner att gå upp. Men vi vill alltid vinna.

 

Vad är den stora styrkan i årets Rockets? – Vi har kanske inte den bästa bredden, men vi har en fantastiskt spetskompetens. I år kommer vi dessutom vara mer offensiva. Tidigare i år har vi förlitat oss mycket på våra defensiva styrkor. Jag tror vi kommer få se poängrikare matcher i år.

Nu hoppas klubben på storpublik som ska heja fram laget. Tränaren utlovar dessutom en spännande match med många poäng från Ystadsklubben.

– Vi vinner matchen med 28-8, det känsa bra med tanke på att det är premiär, säger Viktor Dormvik med ett skratt.

Matchen spelas klockan 13:00 på söndag på Ystads Idrottsplats.