Laddar

Revyn tar med oss på repetition

Bara några få dagar kvar till premiären på Ystads teater.

delningar

Ystadsrevyn firar femårsjubileum och satsar helhjärtat med både bättre scenografi och bättre koreografi. Sammanlagt 22 nummer kommer avhandlas under revyn, som spelas på Ystads teater under januari 2018.

Premiärdatum är den 6:e januari och sedan följer tretton spelningar under samma månad. 24ystad får följa med en decemberkväll och sitta med under repetitionerna.

Rebecca Erlandsson, som gör sin tredje Ystadsrevy, är speciellt taggad inför revyn 2018. Detta på grund av att koreografen Carl Johan de Neergaard har varit med och satt koreografin för revyn.

– Det känns superroligt. Han har koreograferat mellanakten för Melodifestivalen, säger Rebecca.

Årets manus är bland annat skrivet av Sven och Staffan Bjerstedt, Falkenbergsrevyn och Adde Malmberg. Sedan är en del egenskrivit, särskilt musiknummerna.

– Det är en balans, man vill ju ha manuset aktuellt, så därför håller manusarbetet på hela året, säger Ystadsrevyns grundare Lars Åke Kristensson.

Revyn har repeterat sedan i mitten av oktober. Snart är det alltså dags för premiär.

– Vi kompletterar varandra väl, de flesta av oss har kört revyer tidigare. Malin Stenkilsson är en gammal räv som har kört Tommarpsrevyn i femtion år. Ulrika Conradsson Häggel har varit med flera gånger, säger Lars Åke Kristensson.

Relaterade artiklar