Rattfull man stoppades av polis – medpassagerare blev hotfull

Foto: Larm-Soderhamn / Mostphotos - Foto: Mostphotos

En rattfull förare stoppades av polis i Ystad. Hans medpassagerare blev då aggressiv och hotade polisen. Nu har de båda männen dömts vid Ystads tingsrätt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 22 december förra året var två poliser ute och patrullerade på vägarna i Ystad. På riksväg 9 i Nybrostrand såg de en stillastående bil i motsatt riktning, med blinkersen på. Poliserna valde att vända om och utföra en kontroll av den stillastående bilen. Det visade sig då att föraren var alkoholpåverkad. Vid tillfället hade han 0,57 milligram alkohol per lite i utandningsluften. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram.

Polisen bad om förstärkning men det fanns inte möjlighet att få det just då. Den ena polisen fick därför ta den berusade föraren och sätta sig i polisbilen medan den andra polisen skulle flytta på bilen då den stod trafikfarligt.

I bilen fanns en medpassagerare, en 46-årig man. Han ska ha varit märkbart berusad och stört polisen i deras arbete. För att få kontroll över situationen beslutade polisen att 46-åringen skulle sitta med honom i bilen när han flyttade på den. 46-åringen blev då hotfull. Han ska bland annat ha sagt att han skulle "nita" polisen och att polisen istället borde jobba med våldtäktsfallet i Fittja.

Nu har de båda männen dömts vid Ystads tingsrätt. Föraren döms för grovt rattfylleri till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Passageraren döms för hot mot tjänsteman till 60 dagsböter á 50 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar