Laddar

Rasar efter huvudskotten: ”Det måste vara slut med det nu”

Tränarna i hetsigt ordbråk under heta kvartsfinalsmatchen.

delningar

Slutspel brukar betyda hårda fajter och heta känslor. Den andra kvartsfinalen mellan Ystads IF och Alingsås var inget undantag.

Känslorna spillde över för de båda hetlevrade tränarna – som också fick syna varsitt gula kort.

Bortalagets Mikael Franzén var ordentligt upprörd i den andra halvleken och gestikulerade vilt vid tränarbänken.

Anledningen? Två skott av Jeppe Krogh Simonsen och Kim Andersson skott som träffade målvakten Gustav Skagerling rakt i huvudet.

Och då ska det tilläggas att Alingsås stjärnmålvakt Rickard Frisk däckades i hemmamötet efter ett skott i huvudet av Carl Löfström. Han ligger nu hemma med hjärnskakning och har påbörjat hjärntrappan, och kom därmed inte till spel i dagens match.

– Ja, men vad fan. Tre skott i huvudet och jag har inte fler målvakter. Klart som fan jag blir förbannad, säger Alingsås tränare Mikael Franzén efter matchen och fortsätter:

– Jag vet också om att det inte är några utvisningar eller så, men jag känner ändå att, fan, det måste vara slut med det nu.

– Kim får en knuff i skottögonblicket så det är inte lätt för honom. Jag tror inte någon skjuter någon i huvudet med mening. En gång är ingen gång, men flera… Ja. Jag blir rädd och det är därför jag blir upprörd.

Ystads IF:s tränare Jerry Hallbäck är oförstående till kritiken:

– Kim skulle aldrig skjuta någon i huvudet, det är en solklar straff i momentet innan och han kommer ur balans och försöker göra mål. Det är inget man kan hänga Kim för. Det är en spelare som hållit på så pass länge att han aldrig skulle skjuta någon i huvudet frivilligt.

Efter den jobbiga förlusten med 24–28 står det nu 1–1 mellan YIF och Alingsås i kvartsfinalserien.

Hallbäck var besviken med lagets insats – och hade dessutom ett och annat att säga om domarteamet:

– Det är ju inte där vi förlorar matchen, det ska vi vara väldigt tydliga med, men det var nog årets sämsta domarinsats. Det blir väldigt konstigt när de inte är konsekventa, säger Jerry Hallbäck.

Nästa match är på onsdag uppe i Alingsås.

Handbollsligan, kvartsfinal 2:5 Ystads IF–Alingsås HK 24–28 (12–12) Målen, YIF: Kim Andersson 7, Emil Hansson 3, Carl Löfström 3, Hampus Andersson 2, Jeppe Krogh Simonsen 2, Alexander Borgstedt 2, Ludvig Hallbäck, Linus Andersson, Anton Hallbäck. Publik: Redovisades ej.

Matcher: 1–1.

Relaterade artiklar