Laddar

PROGNOS: Kylan slår till mot Ystad

Det blir rejält kallt i Ystad under de kommande dagarna.

delningar

Under helgen ser solen ut att visa sig i Ystad men någon värme är däremot inte att vänta. Framåt fredagskvällen och under natten till lördagen sjunker temperaturen och Ystadsborna kan räkna med att vakna upp till en solig och troligtvis frostig morgon med temperaturer på cirka fyra till fem minusgrader.

Resten av lördagen består av växlande molnighet med störst solchanser under morgon och sen eftermiddag. Temperaturen under dagen håller sig hela tiden under noll grader och på grund av väderförhållandena kommer det att kännas ännu kallare.

Även under natten till söndagen blir det ordentlig kallt i södra Sverige. Vid klockan tio på söndagsförmiddagen beräknas det bli tre minusgrader, men enligt SMHI:s prognos kommer det att kännas som minus tio. Under söndagen blir det inte lika soligt som under lördagen utan istället kommer de mörka molnen att dominera.

Så sent som i torsdags skrev 24Ystad om att den meteorologiska våren har kommit till Skåne och att flera vårtecken har skymtats i Ystad. Våren är alltså officiellt här även om det kommer bli väldigt kallt de kommande dagarna.

  Skärmdump: SMHI

 

Relaterade artiklar