Laddar

PROGNOS: Efter snökaoset – plusgrader väntas

Här är den senaste prognosen från SMHI.

delningar

Snön har slagit hårt mot Ystad och ställt till det i trafiken under veckan. Lördagen fortsätter i samma tecken då det under morgonen, mellan klockan sex och tio, kommer att falla en del snö. Men SMHI har i alla fall tagit på klass 1-varningen för snö i Skåne.

Framåt lunch och under lördagseftermiddagen ser det däremot ut att bli uppehåll. På vissa håll finns det till och med möjlighet att skymta solen. Temperaturen under dagen hamnar på drygt två minusgrader enligt den senaste prognosen från SMHI.

Under söndagen dominerar de mörka molnen himmeln och temperaturen ligger fortsatt på cirka två minusgrader. Men för den som är trött på kylan och snön kommer här ett glädjande besked. Framåt kvällen stiger nämligen temperaturen något och tittar vi närmare på väderprognosen för nästa vecka ser det ut att återigen bli lite varmare.

Håller den senaste prognosen i sig kommer temperaturen ligga kring nollan hela måndagen och under tisdagen beräknas det vara strålande sol och hela tre plusgrader i Ystad.

  Skärmdump: SMHI 

Relaterade artiklar