Laddar

Polisens vädjan: ”Släpp inte in folk i din bostad”

Under onsdagen fick en äldre man besök av en kvinna som bad om vatten. När kvinnan sedan lämnat mannen ensam upptäckte han brottet. Polisen varnar nu allmänheten för denna typ av brottslighet.

delningar

Det var vid 15.15-tiden som en man i 80-årsåldern kom hem till sin bostad på Fridhemsgatan i Ystad.

– Då kommer en kvinna fram till honom och ber om att få ett glas vatten. Han släpper in kvinnan och hon får vatten, men i samband med detta så försvinner tillhörigheter, säger Patric Nihlén vid polisen i Ystad.

Enligt anmälan har en medaljong som tillhör mannen tagits. Men det kan vara fler saker än så. Händelsen rubriceras som åldringsbrott.

– Tyvärr så är det ett tillvägagångssätt som brottslingar håller på med. Går in till äldre och ber om till exempel vatten. Ibland kommer de själva och ibland lämnar de ytterdörren öppen så att andra kan smyga in och leta efter saker medan de står i köket, säger Patric Nihlén.

Nu vill polisen varna för denna typ av brottslighet.

– Släpp inte in folk på detta vis. Be om legitimation om de utger sig för att vara hemtjänstpersonal, och släpp inte in någon du inte känner.

Enligt polisen har de i det här fallet ett vittne till händelsen som de tror kan vara användbar för att hitta kvinnan.

– Det finns ett vittne som har lämnat riktigt bra vittnesuppgifter. Jag vill inte gå in på vad, då det kan förstöra utredningen, men det är bra uppgifter, säger Patric Nihlén.

 

Relaterade artiklar