Polisen om Ystadsmordet: "Vi behöver er hjälp!"

Nu vädjar polisen om hjälp - publicerar bilder på mordoffren.

delningar

Polisen i region Syd behöver allmänhetens hjälp för att lösa gamla ouppklarade mordfall.Nu har kalla-fall-gruppen publicerat 15 olika fall från olika orter i regionen, där de behöver hjälp från allmänheten med tips som gör att de kan komma vidare i mordutredningarna.

– Kalla fall-gruppen i polisregion Syd gör detta inte detta bara för att få möjligheten att lösa det enskilda ärendet utan också för att tydliggöra för den enskilde gärningsmannen – vi slutar inte jaga dig!, säger gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

I början av 2019 kommer man att publicera ytterligare 15 ouppklarade mordfall.

– Denna satsning på webbpublicering har kommit till efter diskussioner inom kalla fall-gruppen. Vi har de senaste åren haft mer än fullt upp med aktiva förundersökningar i flera olika fall av ouppklarat dödligt våld. Detta har gjort att hanteringen av de ärenden som finns ouppklarade i arkivet inte kunnat göras på det omsorgsfulla sätt som det har varit tänkt. Det har lett till en frustration som vi nu vill råda bot på, säger Bo Lundqvist.

Utredningar av mord och dråp som har skett efter den 1 juli 1985 är aldrig nerlagda och utredningarna är öppna och kan klaras upp om det inkommer ny information till polisen, skriver man i ett pressmeddelande.

I Ystad behöver man hjälp med ett mord. Mordet på 27-årige Nafea Lachin. Polisen har publicerat bild på Nafea på sin hemsida.

Här är polisens beskrivning av mordet på Nafea:

"Samtal inkom till polisens ledningscentral torsdagen den 5 februari 2015 strax efter klockan 13.00 med anledning av att anhöriga till Nafea anträffat honom skadad i sin bostad. Polis beordrades till platsen och när de anlände kunde de konstatera att mannen var avliden. Nafea hade utsatts för yttre våld och hade skador han inte kunnat tillfoga sig själv. Senaste bekräftade livstecknet från Nafea är kvällen innan han hittades avliden", skriver polisen på sin hemsida.

Om man har någon information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med morden uppmanas att kontakta polisen på följande sätt:

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se Tipsformulär: Polisen i polisregion Syd Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.