Pirrigt inför premiären av årets Sommarteater

Repetitionerna pågår för fullt inför sommarens premiär. Foto: Sommarteatern

8 juli är Sommarteatern i Ystad tillbaka med ny familjemusikal. 

delningar

– Vi har precis börjat de två intensiva veckorna där hela produktionen byggs upp. Jag tillsammans med vår arbetsgrupp har skrivit manuset under hela året men nu under de här två veckorna så händer allting samtidigt, säger Hilda Ståhl, föreställningens regissör.

– Skådespelarna har precis fått ut sina roller och manus och det är dags att få se hur manuset blir på scen. Även om jag som regissör har varit med och skrivit manuset så är det inte förrän nu som man ser vad som fungerar och vad som behöver strykas. Det är alltid spännande att se vad det utvecklas till, fortsätter hon.

Förra året hälsade Sommarteatern i Ystad på i Lilla Sjöjungfruns värld, men nu tar de sig vidare till varmare breddgrader - nämligen antikens Grekland. I sommarens teaterföreställning "Herkules" kommer besökarna få stifta bekantskap med en pojke som inte riktigt är som alla andra. Han är nämligen halvgud, och helt plötsligt tvingas han konfrontera sig själv på ett sätt han aldrig tidigare behövt göra.

Är ni spända inför sommaren?

– Ja, det är spänt. Det är massor att göra på så lite tid. Som tur är så brinner vi alla för Sommarteatern och har så fruktansvärt kul tillsammans så man kan lugna sig med att vi vet att allting kommer vara klart och alla repliker kommer att sitta när vi har premiär den 8 juli.

I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning, och Herkules är en helt nyskriven musikal som kämpar vidare i den andan.

Föreställningen regisseras av Hilda Ståhl och musiken är skapad av David Hansson. Herkules spelas i Åbergs trädgård mellan den 8 juli till 5 augusti.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar