Laddar

Petersen återvänder till IFK Ystad: ”Jag är så glad”

Fredrik Petersen är tillbaka i IFK Ystad. "Att avsluta karriären i IFK Ystad har alltid varit min dröm" säger han.

delningar

HK Malmö gjorde en fantastisk säsong och var snubblande nära att ta hem SM-guldet i handboll. Nu står det dock klart att laget försvagas när Fredrik Petersen utnyttjar en option om att bli friköpt från sitt kontrakt. I stället ska Petersen representera moderklubben IFK Ystad.

– Detta har skett i stort samförstånd mellan oss, Fredrik Petersen och IFK Ystad. Vi har haft många och bra samtal vilket utmynnat i att detta är bästa lösningen för alla parter. Vi önskar Fredrik all lycka i hans fortsatta karriär och vi ser fram emot att möta honom igen, om än som motståndare, säger Jörgen Rasmusson, ordförande HK Malmö.

De rödklädda är jublande glada över att få en så bra handbollsspelare till laget.

– När Fredrik hörde av sig startade ett intensivt jobb för oss och alla i klubben är nu väldigt glada att allt har löst sig. Fredrik är i mångt och mycket förknippad med IFK Ystad och har i många år varit en fantastiskt ambassadör för klubben. När han nu är hemma igen kommer han säkert att bidra med sina erfarenheter och jag är säker på att alla våra kantspelare kommer att höja sig ytterligare när de kan lära sig av Fredrik på nära håll, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson till klubbens hemsida.

Petersen själv utlovar många mål till fansen.

– Jag är så glad! Att avsluta karriären i IFK Ystad har alltid varit min dröm och när nu IFK Ystad återigen gick upp till Handbollsligan kände jag väldigt starkt för att få möjligheten till att göra det. Jag vill kunna ge tillbaka till min moderklubb och fortfarande kunna prestera på topp under mina sista år i IFK Ystad. Jag tackar HK Malmö för att de lyssnade på mina känslor och gav mig denna möjlighet. Det ska bli otroligt roligt att få träna och framförallt få spela matcher i IFK Ystad igen. Och mål – det ska jag göra, säger Fredrik Petersen.