Laddar

Paret tar Pinchos till staden: ”Ystadbornas kärlek betyder allt”

En middag i Gävle i augusti 2016 var startskottet för öppningen av Pinchos i Ystad. "Det var ett nytt koncept för oss som vi älskade direkt" säger nya ägaren Josefin Fischlein.

delningar

Josefin Fischlein och Philip Nilsson är paret som kommer att öppna apprestaurangen Pinchos i Ystad. Paret kommer att äga och driva restaurangen tillsammans med Josefins föräldrar, som idag är franchisetagare för Arken Zoo.

Det var kärlek vid första ögonkastet mellan de nya ägarna och konceptet. I augusti 2016 provade Josefins föräldrar restaurangen på måfå i Gävle. Ungefär en månad senare hade de och dottern Josefin dragit igång processen med att försöka öppna Pinchos i Ystad.

– Jag kände direkt att det var ett fantastiskt koncept. Framför allt med tanke på att man är småbarnsförälder. Det är lätt, barnvänligt och väldigt god mat, säger Josefin Fischlein.

Hennes sambo Philip Nilsson är kock med flera års erfarenhet på bland annat Sjöbo Gästgifvaregård. Det är han som ska leda arbetet i köket. En stor roll för en 24-åring.

Det är en fantastisk chans och vi har alltid velat driva en egen restaurang. Så nu kände vi att vi kör. Man måste våga chansa för att vinna.

Den nya restaurangen kommer att ligga på Hamngatan 5, i en övergiven del av Handelsbankens lokaler som stått tom i flera år. Planerna är nu i full gång för utsmyckningen av restaurangen.

– Vi har fått väldigt bra hjälp av Pinchos i hur det ska se ut i lokalen. Det blir det klassiska cirkustemat som man känner igen från deras andra restauranger.

Trots att man är en del av en stor kedja vill kocken Philip Nilsson bredda sitt utbud lite, med lokala smaker som gör deras restaurang ännu mer speciell.

– Det finns många standardrätter som vi måste ha och det är bara positivt. Samtidigt kommer vi ha några tapas som vi kan bestämma själva. Målet är att få en lokal touch med lite mer av Ystads smaker på några av tapasen.

Sedan har man ett ess i rockärmen som ingen annan har – sonen Adrian.

– Han är en viktig del i satsningen. Han kommer vara våran Pinchosclown, säger Josefin Fischlein skämtsamt.

Sedan 24Ystad i februari avslöjade att Pinchos skulle öppna i staden har intresset bland lokalbefolkningen varit stort. Många väntar med nyfikenhet på den nya restaurangen. Samtidigt kommer Ystad att bli den minsta orten med en Pinchos restaurang i dagsläget.

Egentligen är staden statistiskt sätt i minsta laget för en etablering. Men i och med att vi har en stark turism under sommaren, så är det en möjlighet. Sedan ser och hör man så klart intresset från alla håll och kanter. Utan kärleken från Ystadsborna hade det inte varit möjligt. Det betyder allt för oss, det märks att många vill att vi öppnar, säger Philip Nilsson.

Ägarna går nu igenom processen med bygglov. Det är ännu inte klart när Pinchos kommer att öppna, men målet är i slutet av sommaren eller början av hösten.

Relaterade artiklar