Laddar

Paret öppnar Ystads nya italienska pizzeria: ”Riktiga smaker”

Vincenzo och Pauline Giacopino följer nu sin dröm och öppnar en egen restaurang i centrala Ystad. "Jag vill skapa pizzor som de görs i södra Italien" säger Vincenzo Giacopino.

delningar

Vincenzo Giacopino kom till Ystad 2010 för att arbeta med International Street Market. Väl på plats hittade han kärleken i Ystadstjejen Pauline. Sju år senare är de gifta, bor båda i Ystad och är nu i startgroparna för att öppna Ystads nya italienska restaurang – Gusto. 

– Vi började tidigt tala om att starta en restaurang. Vi ville öppna ett ställe med smaker av södra Italien. Vi letade lokaler i flera år, men nu hittade vi rätt, säger Pauline Giacopino.

Lokalen som de tar över är gamla Pizzeria Casper på Klostergatan. Men det kommer att bli ett helt annat stuk på pizzorna framöver. Allt ska kännas italienskt, precis så som Vincenzo själv vill ha det.

– Ska jag vara helt ärligt, för mig är inte den svenska pizzan en riktig pizza. Jag vill skapa pizzor som de görs i södra Italien. Det blir ingen ananas eller kebab på dem, säger Vincenzo Giacopino med ett leende och forsätter.

– Det viktiga för mig är att vi jobbar med bra råvaror som kan skapa hög kvalité på pizzorna och även pastan vi kommer servera. Det kanske blir några kronor dyrare än en vanlig pizza, men det blir betydligt högre kvalité.

Den nya restaurangen ska servera sicilianska pizzor, panini, pastarätter och italienskt kaffe. Men ingenting kommer att anpassas till den svenska marknaden. Det ska göras exakt som i Italien fast i en lokal i Sverige menar paret.

– När jag åt min första pizza i södra Italien så var det bara ”Wow, vilken skillnad det är”. Jag har faktiskt inte ätit en pizza i Sverige sedan dess, så stor skillnad är det. Nu vill vi plocka över den italienska pizzan till Sverige. Det ska vara precis som att beställa en pizza vid Medelhavet, fast man gör det i Ystad, säger Pauline Giacopino.

Tror ni Ystadsborna är redo att kasta bort kebabpizzan och byta till riktiga italienska? – Ja, det tror jag. Det är inte så många i Sverige som gör det som jag kallar äkta pizza. Jag tror många kommer lockas av kvalitén, säger Vincenzo Giacopino.

Förhoppningen är att den nya restaurang Gusto ska öppna vid månadsskiftet mellan juni och juli.