Laddar

Par smugglade kokain i strumpbyxor – får fängelsestraff

En man bad kvinnan att stoppa paketet i sina strumpbyxor.

delningar

En kvinna och man i 30-årsåldern döms för grov narkotikasmuggling vid Ystad tingsrätt. Det var den 2 november som paret tillsammans försökte smuggla in 185 gram kokain i Sverige genom Ystads hamn.

I tullen stoppades paret och i kvinnans strumpbyxor hittades ett paket med kokainet. Mannen och kvinnan greps på plats och häktades redan dagen efter, misstänkta för grov narkotikasmuggling.

I kvinnans jacka hittades även en portmonnä med ett annat narkotikaklassat pulver, samt ett plastkort och ett smalt rör. Kvinnan misstänktes därför också för ett fall av ringa smuggling.

Mannen och kvinnan har berättat att mannen fick paketet från en bekant och förfrågan om att frakta paketet till Sverige. Mannen ska sedan ha bett kvinnan att stoppa paketet i sina strumpbyxor vilket hon sedan gjorde.

Tingsrätten finner att det är utom rimligt tvivel att mannen och kvinnan varit medvetna om att de fraktade olagliga substanser till Sverige.

Paret döms därför till fängelse. Båda döms till fängelse i två år och nio månader och ska stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

 

 

Relaterade artiklar