Laddar

Pappan med diabetes satt fast i snön – nu hyllar dottern Räddningstjänsten: ”Hjältar”

Hennes pappa hamnade i en snödriva utanför Högestad.

delningar

Johanna Päivi Korte var orolig för sin pappa i Högestad efter att hon hade sett hur snön ställde till det i södra Skåne. Gårdagens oväder ledde till många olyckor runt om i Ystad och Räddningstjänsten fick jobba hårt.

– Vi är uppe i ett 70-tal olyckor nu. Det är inte så mycket snö som man kan tro men däremot är det extremt halt och väldigt dålig sikt i blåsten på vägarna, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd på tisdagskvällen till 24ystad.

Johanna, boendes i Västervik i Kalmar län, fick tag på sin pappa, som satt fast med bilen i ett dike. Han hade fastnat strax efter klockan tre på eftermiddagen, och när Johanna fick ta på honom började bilen bli ordentligt insnöad.

– Han kunde inte få igång bilen och avgaserna kom in i bilen, säger Johanna.

Förutom att pappan satt fast i en snödriva, är han också diabetiker.

– Han hade inte ätit sedan lunch och hade även skadat bilen vid en kollision i ett vajerräcke strax innan han kanade ned i diket. Jag blev orolig för hans tillstånd och ringde till alla bärgningsfirmor i hela Ystad och ingen kunde hjälpa honom, säger Johanna.

Till slut ringde hon 112 och förklarade pappans tillstånd.

– Hjältar och änglar som de är kom de och hjälpte min pappa och körde hem honom, plus att han fick både frukt och värme. Han var hemma klockan nio på kvällen, välbehållen efter omständigheterna säger Johanna.

Nu vill hon hylla Räddningstjänsten och Polisens arbete.

– De var så hjälpsamma och snälla mot min pappa. Både brandbilar och polisen kom till honom.

 

Johannas inlägg på Facebook.

Relaterade artiklar