Laddar

På lördag invigs det nya filmcentret i Ystad

Då får du chansen att träffa stjärnorna Ola och Pax.

delningar

Under måndagen fick media en förhandstitt av det nya filmcentret i Ystad, Ystad Studio Visitor Center. 24ystad var på plats redan i februari och fick en blick in i hur det nya upplevelsecentret kommer att se ut. Det kan du läsa om här.

På måndagen fanns representanter från Ystad kommun, Film i Skåne och YSVC på plats för att berätta för pressen vad syftet med det nya filmcentret kommer vara.

– Vi har utvecklat verksamheten och det kommer bli häftigare, sa Jack Löfving, verksamhetsutvecklare vid Visitor Center.

På centret kan besökare spela in film och lära sig om hur det fungerar i filmvärlden, mitt bland autentiska scenografier från filmer som bland annat svenska och brittiska Wallander, Bron, Cirkus Imago och Pax.

På lördag är det officiell invigning, och besökare kan hämta biljetter på Ystad turistbyrå. I nuläget är ett hundratal biljetter uthämtade, och cirka 250 personer får plats. Då kommer man bland annat få träffa Ola från Amigo Grande och vara med med Pax i Vintergatans rymdskepp.

Ystad Studios Visitor Center finns på Regementet i Ystad.

 Pax. Foto: Carolina Falk