Ny undersökning: Träningstrend räddar förhållanden

"Gör gott både för relationen och träningsrutinen", säger Marcus Bjärneroth på Garmin Nordic.

delningar

Det blir allt viktigare att röra på sig, i tider av stillasittande framför skärmar och ett i övrigt stressigt och inrutat liv. Att träna med sin partner kan rädda förhållandet – och var fjärde svensk som tränar gör det regelbundet med sin partner. 

Det framgår av en stor Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Garmin.

– Det är en träningstrend som gör gott både för relationen och träningsrutinen, det ser ljust ut för Sverige, säger Marcus Bjärneroth, director of public relations, Garmin Nordic, i ett pressmeddelande.

Det visar sig att så många som var fjärde svensk som tränar, 25 procent, gör det regelbundet med sin partner, enligt Sifo-undersökningen som presenteras i Garmin Fitnessrapporten.

– Att hitta träningsformer som hjälper oss att skapa rutin av träningen är viktigt, och tränar man med sin partner har man väldigt goda chanser att lyckas med det. Studier visar att par som börjar träna tillsammans inte bara är mer benägna att hålla sig till ett träningsschema, men också mer benägna att hålla ihop i sin relation, så det ser ju ljust ut för svenska folket, säger Marcus Bjärneroth, Director of Public Relations, Garmin Nordic.

49 procent tränar oftare med en familjemedlem idag än jämfört med fem år sedan. Foto: Mostphotos/ Arne Trautmann.

Generellt sätt verkar svensken tycka om idén att träna med en familjemedlem. Nära 4 av 10 svenskar (38 procent) som tränar gör det regelbundet med en familjemedlem, visar också undersökningen.

Garmin Fitnessrapporten visar också att Sverige är ett land fyllt av aktiva seniorer.

Resultaten i undersökningen visar bland annat att:

▲ Tre av fyra 65–79-åringar tränar regelbundet (minst en gång i veckan).

▲ 68 procent av 65-79-åringarna som tränar tror att de kommer att fortsätta med det efter de fyllt 80 år. ▲ 58 procent av alla svenskar som tränar tror att de kommer att fortsätta att träna regelbundet även efter de fyllt 80 år.

– Vi blir ju allt äldre i landet, det är glädjande att det tycks finnas en sådan stor medvetenhet om träningens betydelse genom hela livet, och vi ser också att det är ännu vanligare bland de äldsta än genomsnittet att träna med sin partner, säger Marcus Bjärneroth.

Glädjande är också att det visar sig att Sverige är ett land som tränar regelbundet:

▲ 73 procent tränar minst en gång i veckan

▲ 59 procent tränar flera gånger i veckan.

Andra resultat ur Garmin Fitnessrapporten:

▲ 67 procent tycker att träningen blir roligare om den mäts

▲ Styrketräning är den träningsform som ökat mest sedan föregående år. 38 procent av alla svenskar som tränar ägnar sig åt det, en ökning med 11 procent.

▲ Powerwalks är den vanligaste träningsformen, som 64 procent ägnar sig åt

▲ 24 procent av alla som tränar ägnar sig åt löpning

▲ Vanligaste orsaken att man tränar är att känna sig piggare och gladare, det uppger 65 procent av alla svenskar som tränar

▲ 31 procent av de tillfrågade tränar för att gå ner i vikt

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar