Laddar

Ny stormatch av talangen: ”Fantastiskt bra”

Viktig seger för Ystads IF – målvaktslöftet hyllas.

delningar

Ystads IF såg länge ut att gå på ännu en nit på bortaplan och förlänga sitt svaga bortafacit när laget mötte Ricoh på söndagseftermiddagen.

De tekniska felen haglade under den första halvleken, och även fast försvarsspelet satt som en smäck så lämnade anfallsspelet en hel del övrigt att önska. Paussiffrorna skrevs till 11–10 till Ricoh.

– Det är på tok för många tekniska fel. De måste vi minska, muttrade YIF-spelaren Linus Andersson till C More i halvtid.

Och om den första halvleken präglades av bra defensiv och dålig offensiv, så var det tvärtom i den andra halvleken.

Båda lagens skyttar började skjuta skarpt – och då var det målvaktsspelet som blev avgörande i matchen. När Ystads IF kopplade greppet i slutskedet av matchen svarade Måns Landgren för ett flertal riktigt vassa räddningar.

Det 19-åriga målvaktslöftet – som var glödhet även i fredags mot Guif – var strålande under hela matchen och landade på totalt 13 räddningar och dryga 36 procent i räddningsprocent.

– Han steppar fram när det behövs och det är fantastiskt bra. Han gör någon viktig räddning där på slutet och någon i första halvlek också. Han gör såna spratterräddningar, det är lite hans signum, säger Anton Hallbäck med ett stort flin i C More:s tv-sändning.

Ystads IF vann till slut bortamatchen med 26–28.

– Just nu är jag jättenöjd. Vi bytte mål hela andra halvlek och första halvlek är det inget av lagen som gör någon jätteprestation, säger Anton Hallbäck.

– Det är gött att vinna här. Det behövde vi faktiskt, vi behöver samla våra poäng här nu.

Publikfavoriten har fortfarande siktet inställt på topp-fyra.

– Nu inför fortsättningen är det match för match som gäller. Vi ska samla poäng och vi går för topp-fyra, säger Anton Hallbäck.

Högernian Lukas Sandell – som spelade hela matchen i storstjärnan Kim Anderssons frånvaro – blev återigen målbäst i Ystads IF. Denna gången med sju fullträffar.

Handbollsligan Ricoh HK–Ystads IF 26–28 (11–10) Målen, YIF: Lukas Sandell 7, Hampus Andersson 6, Anton Hallbäck 3, Ludvig Hallbäck 3, Eric Forsell Schefvert 3, Emil Hansson 3, Linus Andersson, Johan Dahlin.

Relaterade artiklar