Laddar

Nu öppnar Ystads nya italienska restaurang: ”Jättenöjd”

Nu är premiären äntligen här. Den italienska restaurangen Gusto har varit efterlängtad, under söndagen slår man upp dörrarna.

delningar

24Ystad berättade i början av juni att restaurangen Gusto var på väg att öppna på Klostergatan. Nu är allt i sin ordning och ägaren Vincenzo Giacopino är redo att välkomna sina gäster med öppna armar.

– Hemma i Italien är det tradition att göra en stor buffé när man öppnar ett nytt ställe. Det har jag tagit med mig nu när vi öppnar här på söndag. Vi ska bjuda Ystadsborna på italienska smaker, säger Vincenzo Giacopino mitt i förberedelserna för den stora dagen.

Pizzeria Casper som tidigare låg i lokalen har förvandlats till en italiensk krog som ska servera italienska pizzor, autentiska pastarätter och italienskt kaffe, precis som Vincenzo vill ha det.

– Det viktiga för mig är att vi jobbar med bra råvaror som kan skapa hög kvalité på pizzorna och även pastan vi kommer servera. Det kanske blir några kronor dyrare än en vanlig pizza, men det blir betydligt högre kvalité.

Även lokalen har gjort om för att omvandlas till en kvarterskrog på Sicilien, Vincenzos hem.

– Jag är jättenöjd, det blev till och med bättre än vad jag trodde. Jag känner mig redan som hemma här.

Öppningen av Gusto sker söndagen den 2 juli. 

Relaterade artiklar