Laddar

Nu expanderar Onni med ny bilverkstad till butiken

Mekonomenbutiken flyttar och får fullständig verkstad på Bronsgatan i Ystad.

delningar

Onni Andersson har drivit sin Mekonomenbutik i fem år. På platsen där han nu flyttar sin butik för att öppna en verkstad, låg tidigare Ivarssons bil. De sålde husbilar och vagnar och de var en ”Mekonomen bilverkstad”. Lokalerna blev tillgängliga när de  bestämde sig för att satsa på husbilarna och frågan gick till Onni.

– De frågade om jag var intresserad av att ta över verkstaden och då flytta hit butiken så att allt är under samma tak. Jag gick på magkänslan, så här är vi nu, säger Onni.

 

Hösten 2017 gick åt till förberedelser och sedan årskiftet är verkstaden smygstartad. Butiken som Onni har drivit ligger 300 meter längre upp jämte Dragongatan, men från och med den 12 februari flyttar den in i samma lokaler som den befintliga verkstaden, på Bronsgatan i Ystad.

– Att bara sälja bilreserver är rätt så tufft, både Internet och andra säljare på orten är konkurrenter.

Onni har varit fordonsintresserad ”sedan har började att gå”, som han själv uttrycker det. Han gick fordons-teknisk linje på gymnasiet i Ystad.

– Tanken var att bli yrkesofficer och bli utbildad för stridsvagnar. Utbildningen lades ned i Revinge och närmst var Skövde, men det var jag inte så intresserad av, min flickvän bodde ju här i Ystad.

Onnis butik är en av tjugo franchisebutiker i Sverige. Mekonomens koncept är att kunna erbjuda kunder en service på bilarna till ett konstnadseffektiv sätt kontra märkesverkstäder, säger Onni.

– Det är dyrt att lämna in bilen på märkesverkstäder.

Mekonomen Bilverkstad och butik kommer ha öppet sju dagar i veckan och Onni har anställd två personer till verkstaden.

– Jag tycker det är jätteskoj, jag vill gärna utvecklas. Den här chansen vi fick får man nog bara en gång och därför valde vi att hoppa på. Det blir en spännande utmaning och vi har investerat i fin diagnosutrustning, som kan felsöka bra. Bilen är ju en dator på fyra hjul idag, säger Onni.

 

Relaterade artiklar